Biografie

Walt van Hulst (1972) over zijn werk:

Ik maak kunst omdat ik het 'moet'. Het is voor mij de manier om mijn emoties te verwerken. Ik maak afbeeldingen van de ervaringen uit mijn dagelijkse leven. Vaak zijn het negatieve ervaringen die ik verwerk in een afbeelding. Maar het kan ook een positieve ervaring zijn. Dat is mijn manier om met mijn ervaringen om te gaan, ze een plek te geven en er over na te denken.

Het is dus niet echt een specifiek onderdeel wat terugkomt. Het kan van alles zijn. Ik ben wel van mening dat mijn kunst een vrolijke uitstraling moet hebben. Met mooie, heldere kleuren. Of het nu een negatieve of een positieve ervaring is, ik wil het omzetten naar een positief, mooi beeld. Het moet wel iets zijn wat je in je woonkamer wilt hebben hangen. Dat geeft ook mooi het contrast weer met de dunne scheidingslijn die er is tussen de verschillende emoties. Voor de een is een bepaalde gebeurtenis een hoogtepunt, terwijl dat voor een ander juist een dieptepunt kan zijn.

Ik probeer met mijn kunst mensen na te laten denken over dingen. Niet alles is vanzelfsprekend. Ieder mens is verschillend en ieder mens is uniek. Ieder mens heeft zijn of haar eigen verhaal. Gewoontes die we ontwikkeld hebben, zijn misschien wel helemaal niet gewoon. Taal is al een moeilijk en verwarrend begrip, maar emotie is dat helemaal. Ik wil laten zien dat je ook anders tegen de dingen aan kunt kijken, en hopelijk ga je daar dan over nadenken. Ik probeer met mijn afbeelding en de titel die ik daaraan geef mensen aan het denken te zetten.

Alle afbeeldingen die op de pagina staan, zijn digitaal gemaakt (zowel het abstracte werk als het realistische werk).